StatCounter

WORKSHOP HØSTFERIEN 2019

Almedie arrangerer workshop, for alle ungdom mellom 14 og 18 år som ønsker å lære om foto og/eller film.

Workshopen avholdes i våre lokaler på Trosterudklubben 1-3. Oktober og det blir fokus på historiefortelling og praktiske oppgaver, men det er også satt av tid til andre sosiale aktiviteter.

Du trenger ikke å ha tidligere erfaring fra foto eller filmproduksjon og deltagere kan låne utstyr hvis de ikke har dette selv. Det vil bli gitt praktisk opplæring i bruk av både foto og filmutstyr som vil være tilpasset for alle ferdighetsnivåer. Det er også mulig å lære om publisering, design og journalistikk hvis dette er noe du brenner for.

Det serveres mat alle dagene, og utdeling av kursbevis for gjenomført workshop. NB! Begrensede plasser så melde deg på nå!

Tid:

Tirsdag 1. Oktober 15.00-20.00

Onsdag 2. Oktober 15.00-20.00

Torsdag 3. Oktober 11.00-15.00

Påmelding og spørsmål, ring Magnus 90706081 eller send mail til magnus@almedie.no.

Stolt var en forestilling som handlet om å være stolt av seg selv. Den ble laget av ungdommer som ville formidle et viktig budskap i gjennom dans og musikk.

Lørdag 8. desember var det igjen duket for julekonsert i Haugerud kirke. Det er femte gang Drengestua arrangerer julekonsert. Det var en veldig hyggelig kveld med mange gode artister. 

Malvina
Iva, Maria og Elisa
Iva
Elisa
Theodor
Selma
Selma og Silje

En tidlig September morgen skinner morgensola over Ulsrudvannet. Høstens farger brer seg over marka, og den meterlange steinveggen fryser hendene til fjellklatreren. Lufta er frisk, og kalk renner nedover veggen. Han kommer halvveis før han må gi seg og slippes ned. Han faller ned et par meter før han tar kontroll og heises ned igjen.

 

 

 

 

 

 

Merket med: , , , , , , , ,

I dag var dagen vi i Almedie skulle til Granittrock Festivalen. Alle  deltagerne skule møte opp klokka 14:00 og vi gjorde klart alt utstyret og dro fra Trosterud 14.30.

Bussen kom og vi var framme ca. 15:00. Da vi kom frem fikk alle deltagerne utdelt presse kort. Vi begynte og ta bilder og bli kjent på festivalområdet.

Konsertene begynte og med pressekortet fikk vi lov til og gå foran scenen for å ta bilder av artistene. Det var to forskjellige scener den ene var ungdomscenen og den andre var storescenen.

Konsertene begynte med ungdomscenen og vi tok massevis av bilder av artister og av folka som var der. Etter et par sanger så gikk vi over til storesenen og tok bilder der.

Vi hadde bestemt oss for å intervjue folk med video, så vi kunne lage en film av arrangementet. Denne kan du se på Instagram @Almedie.

Vi intervjua tre personer, både artister og tilskuere. Etter det tok vi bilder på storescenen i frem til 19.30. Deretter gikk vi til buss stasjonen der tok vi bussen hjem.

Jeg synes at dagen min var kjempe bra. Det var kult jeg fikk også det resultate jeg ville ha.

 

Merket med: , , , , , , , , , , , , , , ,

Farhad, hvilket kamera bruker du? Venta, hvilken linse bruker du?

Mange spør meg om hvilket kamera jeg bruker og hvilken linse som er den beste. Men det de ikke vet er at det er hvordan du bruker kamera som gir deg bildet du vil ha, ikke at du har det dyreste kamera eller linsa.

Nå har jeg tatt bilder med en Canon Prima AF-8 35mm en stund og føler at jeg kan få enda bedere resultater en det jeg gjør med min Canon 1200D med en Sigma 17-50mm linse.

Hvordan? Du har jo betalt utrolig mye mer for Canon 1200D kamera ditt.

Når man bare har rundt 20 bilder å ta så tenker man enda mer på alt som gjør bilde bra, perspektivet, motivet, lyset osv.

Følg meg på @FarhadOslo (Instagram) for nye inlegg hver uke!

Merket med: , , , , , , , , , , , , ,

Noen ganger trenger ikke alt være så stort eller komplisert.

Video av Farhad Soufi/Almedie @farhadoslo


https://www.youtube.com/watch?v=d1mlmELKztU

Merket med: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Det var kaldt, vinteren hadde ennå ikke gitt seg. Jeg stod å så ut på fjorden. Så for meg den morgenen da krigen sto på akkurat her.

Av: Julie Johnsen

Stor, tung og farlig
men ikke lenger
ingen lyd
ingen bevegelse
helt rolig
stille nå

 

Følg meg videre på: @juliejohnsenfoto

 

Daniel Andre

Alder: 17

Bosted: Tveita i bydel Alna

Tekst og foto: Farhad Soufi

 

Det er mørkt, og lukten av vinter er fortsatt der. Kaldt, men friskt. Daniel sitter på bmxen å venter, han ser på meg med et intenst blikk. Han hilser med et håndtrykk og kjører litt rundt med sykkelen.

Han stopper opp på et sted der vi skulle ta bilder og sier ”Det er sykt kaldt, skulle det ikke være vår nå?”

 

 

 

Følg meg på Instagram (@FarhadOslo) for ukentlige innlegg!

ØyeBlikket

Denne påskeferien har jeg besøkt familien min i Volda, en liten bygd like utenfor Ålesund. Våren var i full gang og de snøkledde fjellene sto i kontrast med seine, mørke kvelder. Jeg tok dette bildet da solnedgangen akkurat hadde passert fjell-utsikten.

Følg med videre på Instagram: @pernilleheltne

 

Merket med: , , , , , , , , , , , ,