Nye tider for almedie.no

Publisert av Almedie den

Almedies hjemmeside gjennomgår i disse tider en helrenovering og klargjøres for en bedre brukeropplevelse, mer redaksjonelt innhold og ungdommenes egne fortellinger.

Almedie.no har frem til nå, primært vært en informasjonskanal om mediesenterets og fritidsklubbenes egne aktiviteter.

– Nå ønsker vi å nå ut til et bredere publikum og fortelle flere og bedre historier fra bydelen, forteller ansvarlig redaktør for almedie.no, Magnus Ross.

– Vi skal fungere som en nettavis for og med ungdom. Fremover skal vi derfor fokusere mer på redaksjonelt innhold og nyheter på det vi publiserer her, sier han.

Ansvarlig redaktør Magnus skal hjelpe ungdommene i å lage gode saker til almedies nettside.

Redaksjonen består i dag av fem unge talentfulle ungdommer som gleder seg til å lete frem de gode og spennende sakene.

Farhad Soufi (15) har vært deltager på fotokurs i to år og har allerede mange gode ideer han vil realisere for den nye nettsiden.

Han er klar til å bruke påskeferien på å få tak i det han trenger for å fortelle historiene han har tenkt på. Men detaljene går han ikke inn på enda.

– Jeg skal blant annet lage portretter av ungdom som gjør noe spesielt og spennende, sier han hemmelighetsfullt.

En annen av Almedies mest erfarne deltager og fotograf Julie Johnsen er også veldig spent på den nye retningen for nettsiden.

– Det blir nok veldig gøy, men kanskje også litt vanskelig, sier hun.

Julie Johnsen (15) er vant til å ha mange baller i luften samtidig som arrangør i UKM.

Sakene vil nok ha et spesielt fokus på visuell historiefortelling da mange i redaksjonen er gode fotografer men også tekst, lyd vil være en del av metoden for å gjøre de best mulig.

– Vi skal bruke kurskveldene på å drøfte hvordan hver enkelt idé kan gjennomføres og hva vi trenger for å fortelle historiene best mulig, sier Ross og avslutter med en liten appell.

– Målet er å publisere en hovedsak og flere mindre saker hver uke, så håper vi barn og unge i bydel Alna sjekker ut det vi skal lage fremover. Vi tar gjerne imot tips og gjerne også flere bidragsytere til redaksjonen så ta kontakt på mail@almedie.no eller gjennom kontaktskjemaet på siden.

Farhad Soufi (15) gleder seg til å jobbe med den nye nettsiden.

 

Kategorier: Nyheter